Loading

Qarğıdalının faydaları

22.01.2014 08:11
Qarğıdalı 18.3 % lifdən ibarətdir. Bu tərəvəzin tərkibində zülal, kalsium, dəmir, fosfor, A və B2 vitaminləri var. Nişastası son dərəcə zəngin olan bu bitki ağ, sarı, qırmızı rənglərdə olur. 100 qramında 345 kalori olan bu tərəvəz amin turşusu, həmçinin lipid, protit və qlosit turşuları baxımından da çox zəngindir. İnsan bədəninin ehtiyac duyduğu lifin 23%-ni qarğıdalı qarşılaya bilər. Ağciyər xərçəngi riskini, stressi azaldır və enerji verir. Ürək xəstəlikləri üçün çox yararlıdır

Böyrəyin funksiyalarını yaxşılaşdırır. Qarğıdalıda olan liflər, qanda şəkərin miqdarını stabilləşdirir. Bununla bərabər qarğıdalının saçağı qaynadılıb içilərsə bir çox xəstəliklərin şəfası olar. Lakin, həzm olunması bir az çətindir. Qəbzlikdən əziyyət çəkənlərin yeməməyi məsləhətdir. Qarğıdalı təzə halda meyvəsi suda qaynadılaraq və ya qızardılaraq yeyilə bilər. .musavat.
 
Hörmətli İstifadəçi, nəzərinizə çatdırmaq istəyirik ki, saytdakı bütün xəbərlər proqram təminatı tərəfindən avtomatik şəkildə digər resurslardan sistemə daxil edilir, buna görə, xəbərlərin saytda dərc olunmasında və ya mətnlərinin qiymətləndirilməsində heç bir insan faktoru iştirak etmir, əgər bu xəbəri hüquq/qanun pozuntusu, qeyri-etik və ya yanlış kimi qiymətləndirirsinizsə, xahiş edirik, bizi bu barədə məlumatlandırın